Delen Duurzame Energie – Houten

Viveste is van mening dat iedereen moet kunnen profiteren van zonnestroom. Daarom heeft Viveste een project uitgewerkt voor huurders met een eigen dak via Wocozon, maar ook een project uitgewerkt voor huurders zonder eigen dak. Met Delen Duurzame Energie (DDE) – Houten maken we het voor huurders in Houten, die geen eigen dak hebben, mogelijk om ook van zonnestroom te profiteren.

Hiermee kunt u uw woonlasten verlagen en bijdragen aan het realiseren van de  duurzaamheiddoelstellingen zoals opgenomen in het klimaatakkoord. 

In Wijk bij Duurstede is reeds een project gestart met VolksWatt. Nu gaan we in Houten met DDE-Houten ook starten. Met DDE-Houten worden  zonnestroominstallaties op de grotere flats en appartementencomplexen gerealiseerd voor huurders die geen eigen dak hebben. De opgewekte stroom komt volledig ten goede aan de huurders van Viveste die lid zijn van DDE-Houten.

Maak ook gebruik van een – heel – aantrekkelijke rijksregeling
Als u lid wordt van deze energie-coöperatie draagt u bij aan de verduurzaming van uw woonomgeving. En profiteert u bovendien van een heel aantrekkelijke landelijke regeling uit het Energie-Akkoord: de Regeling Verlaagd Tarief. Deze regeling zorgt ervoor dat leden van energie-coöperaties geen energiebelasting (en BTW daarover) meer hoeven te betalen. Wist u dat de energiebelasting en de BTW daarover, meer dan de helft uitmaakt van het bedrag dat u aan elektriciteit aan uw energiebedrijf overmaakt? De verwachting is dat deelname aan de energie-coöperatie u 4 tot 6 cent per kWh scheelt. Bij een jaarverbruik van 2.500 kWh komt dat neer op € 100,- tot € 150,- per jaar!

Geen eigen investering nodig
De rijksregeling is niet nieuw. Wel nieuw is het dat u als lid zelf niets hoeft te investeren in de zonnepanelen die op andermans dak worden gelegd. DDE-Houten heeft ook de financiering voor u geregeld. Het enige dat u hoeft te doen is lid te worden van de energie-coöperatie – dit is gratis! – en over te stappen naar energiebedrijf Greenchoice. Omdat zij over een vereiste leveringsvergunning beschikken, kunnen zij de ontheffing van de energiebelasting met u verrekenen.

Wees er snel bij!
De energie-coöperatie gaat van start als er genoeg leden zijn. Wees er snel bij, want de eerste daken die we samen met Viveste hebben uitgekozen bieden voldoende ruimte voor ongeveer 70 deelnemers. Mocht u te laat zijn om zich hiervoor op te geven: wees gerust, we zijn nu al bezig andere daken te zoeken om – uw – panelen op te gaan leggen.

Meld je aan en word lid!

Aanhef: MevrouwMijnheer