Delen Duurzame Energie –

Rijnhart Wonen

Rijnhart Wonen tekent samenwerkingsovereenkomst Energie coöperatie
Op 10 oktober 2019 is de samenwerkingsoverkeenkomst voor de oprichting van Energie coöperatie ‘Delen Duurzame Energie (DDE)-Rijnhart Wonen’ getekend. Met deze samenwerkingsovereenkomst wordt het delen van duurzame energie voor huurders van Rijnhart Wonen mogelijk gemaakt.

Wat is een energie coöperatie?
Een energie coöperatie realiseert collectieve zonnedaken. Hiermee wordt groene stroom opgewekt die geleverd wordt aan een energiebedrijf. Voor ‘DDE-Rijnhart Wonen’ is dit Greenchoice. Via Greenchoice wordt de stroom geleverd aan de huurder.

Hoe werkt dit dan?
Rijnhart Wonen is eigenaar van verschillende gebouwen met grote platte daken. Op deze daken is ruimte voor een flinke hoeveelheid zonnepanelen waarmee groene stroom opgewekt kan worden. Het is erg duur en ingewikkeld om rechtstreeks vanaf deze daken, door een kabel te trekken naar iedere woning, stroom te leveren aan de huurders. Bovendien kunnen op die manier alleen de huurders van die gebouwen profiteren van groene stroom.

Een energie coöperatie mag stroom opwekken voor leden die in hetzelfde of een direct aangrenzend postcodegebied wonen. Op deze manier kunnen meer huurders profiteren van de groene stroom van zonnepanelen. Het stroomtarief van de energie coöperatie is daarom ook lager dan de stroom van het energiebedrijf. Voorwaarde is wel dat u als huurder lid wordt van de Energie coöperatie (dat is gratis!) en dat u een energiecontract afsluit bij Greenchoice.

Meld je aan en word lid!

Aanhef: MevrouwMijnheer