Delen Duurzame Energie –

Rijnhart Wonen

Rijnhart Wonen tekent samenwerkingsovereenkomst Energie coöperatie
Op 10 oktober 2019 is de samenwerkingsoverkeenkomst voor de oprichting van Energie coöperatie ‘Delen Duurzame Energie (DDE)-Rijnhart Wonen’ getekend. Met deze samenwerkingsovereenkomst wordt het delen van duurzame energie voor huurders van Rijnhart Wonen mogelijk gemaakt.

Wat is een energie coöperatie?
Een energie coöperatie realiseert collectieve zonnedaken. Hiermee wordt groene stroom opgewekt die geleverd wordt aan een energiebedrijf. Voor ‘DDE-Rijnhart Wonen’ is dit Greenchoice. Via Greenchoice wordt de stroom geleverd aan de huurder.

Hoe werkt dit dan?
Rijnhart Wonen is eigenaar van verschillende gebouwen met grote platte daken. Op deze daken is ruimte voor een flinke hoeveelheid zonnepanelen waarmee groene stroom opgewekt kan worden. Het is erg duur en ingewikkeld om rechtstreeks vanaf deze daken, door een kabel te trekken naar iedere woning, stroom te leveren aan de huurders. Bovendien kunnen op die manier alleen de huurders van die gebouwen profiteren van groene stroom.

Een energie coöperatie mag stroom opwekken voor leden die in hetzelfde of een direct aangrenzend postcodegebied wonen. Op deze manier kunnen meer huurders profiteren van de groene stroom van zonnepanelen. Het stroomtarief van de energie coöperatie is daarom ook lager dan de stroom van het energiebedrijf. Voorwaarde is wel dat u als huurder lid wordt van de Energie coöperatie (dat is gratis!) en dat u een energiecontract afsluit bij Greenchoice.

Interesse? Doe dan ook mee!

Wilt u ook een forse bijdrage leveren aan verduurzaming? Als u meedoet wordt uw hele elektriciteitsverbruik voortaan via zonnepanelen bij u in de buurt opgewerkt. En wilt u tegelijkertijd profiteren van een flinke korting op uw energierekening? Meld u dan aan als lid van de energiecoöperatie. U wordt dan eerst aspirant-lid. Pas als er genoeg aspirant-leden zijn wordt het eerste dak van een flat vol gelegd met zonnepanelen en krijgen de leden stroom van de Energie coöperatie.

Stap 1: aspirant-lid worden

Heeft u ook belangstelling? Dan kunt u nu alvast aspirant-lid worden. Dat verplicht u nog tot niets, maar geeft u wel voorrang als straks op de eerste daken zonnepanelen worden gelegd. We werken namelijk volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Stap 2: echt lid worden

Als alle besprekingen met de relevante organisaties zijn gevoerd en de berekeningen gemaakt, dan wordt duidelijk welk – lagere! – tarief we inwoners kunnen aanbieden. Dit vertellen we als eerste aan degenen die al aspirant-lid zijn. Zij krijgen als eerste de mogelijkheid lid te worden.

Eerst meer weten? Kom dan naar één van de informatiebijeenkomsten!
Wilt u eerst meer weten, of heeft u vragen die u graag eerst beantwoord wilt hebben? Geen probleem. Kom dan naar de informatie bijeenkomst die we regelmatig organiseren. Wilt u de eerstvolgende bijeenkomst bijwonen? Meld u dan aan via het speciale mailadres zonnestroom@rijnhartwonen.nl.

Nieuws

20 februari 2020

Bijeenkomst voor aspirantleden op 26 februari

Het is bijna zover: de eerste zonne-installatie staat klaar om te worden gelegd. Tijd voor u als bewoner om lid te worden. Hierdoor levert u een flinke bijdrage aan duurzaamheid [...]
16 december 2019

Enthousiaste bewoners bij eerste informatieavond Energiecoöperatie

5 november heeft de eerste bewonersavond plaatsgevonden over Delen Duurzame Energie (DDE)-Rijnhart Wonen. De energiecoöperatie speciaal voor huurders van Rijnhart Wonen. De avond was drukbezocht en […]
16 december 2019

Tweede bewonersbijeenkomst verzet

Na de zeer succesvolle eerste informatiebijeenkomst was er een tweede gepland op 17 december. Deze kan helaas echter toch niet doorgaan. We laten u de nieuwe […]

Meld je aan en word lid!

Aanhef: MevrouwMijnheer