Wij delen duurzame energie
Zonnestroom voor iedereen!
Doe mee met de coöperatieve beweging

Hoe werkt Delen Duurzame Energie?

 

Met Delen Duurzame Energie maakt u als woningcorporatie maximaal gebruik van de beschikbare daken voor het lokaal opwekken van zonne-energie. Huurders kunnen deelnemen in de collectieve opwekking, ook als zij zelf geen panelen op het dak hebben.

1.

Hoe het werkt

We brengen de zonnepanelen onder in een vereniging, die eigenaar is van de zonnepanelen. Door lid te worden van de coöperatie krijgen huurders 15 jaar lang voordeel van de opgewekte stroom. Huurders profiteren iedere maand van een lagere energierekening omdat ze de opgewekte stroom tegen kostprijs krijgen geleverd. Hierdoor kan het voordeel voor de leden oplopen tot honderden euro’s per jaar.

Afbeelding
2.

Efficiënte aanpak

Het verduurzamen van sociale huurwoningen levert een grote bijdrage aan de betaalbaarheid voor huurders. Met Delen Duurzame Energie creëert u betaalbare duurzame energie uit eigen wijk. Zo profiteren alle huurders van een lagere energierekening. Kies daarom net als andere corporaties voor coöperatieve opwekking.

Afbeelding
3.

Win-win

Het maximaal benutten van het dakoppervlak zorgt voor een maximale duurzame lokale opwekking, maximale voordelen voor huurders, maximale CO₂-reductie en een optimale verbetering van het energielabel op de meest efficiënte wijze.

Afbeelding
4.

Doe mee met de coöperatieve beweging

In 2040 is de energietransitie in volle gang en hebben ruim twee miljoen huishoudens zich aangesloten bij lokale energiecoöperaties, waarvan meer dan 60% in het sociale huursegment. Energiecoöperaties bleken dé oplossing te zijn voor huurders, particuliere woningeigenaren en VvE’s die onvoldoende middelen hebben om zelf te investeren in verduurzaming. Althans, mits we nú in actie komen.

Wij nodigen woningcorporaties en gemeenten uit om samen met ons op te trekken in het realiseren van lokale energiecoöperaties voor huurders. Doe mee met de coöperatieve beweging!

Doe mee!
Afbeelding

Bekijk ook de video met uitleg over Delen Duurzame Energie: